Koliko hrana može da se čuva u frižideru

Pažljivo skladištenje hrane postalo je imperativ.

(+)

Toplota, vlaga, svetlost i bakterije glavni su neprijatelji namirnica. Brz tempo ne dozvoljava nam svakodnevne nabavke.

U zamrzivaču se razmnožavanje bakterija značajno usporava, pa hrana može da traje duže, ali ne i neograničeno. Bakterije se najbrže razmnožavaju na temperaturi od 5 do 60 stepeni.

Da bi se sačuvala gotova hrana, mora da bude ili vrlo topla ili vrlo hladna, a na sobnoj temperaturi najduže dva sata.Pročitajte više na sajtu blic.rs..

Izvor: Blic

Možda vam se svidi i ...

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>